Tai lengva persikų limonadas yra smagus, unikalus gėrimas, kuris patiks visiems! Paprastame recepte šviežių persikų saldumas sujungiamas su citrinomis ir gaunamas skanus ir gaivus gėrimas. Mūsų draugai ir šeimos nariai jį dievina (ir puikiai tinka limonado kioskuose!).
Kodėl mums patinka šis receptas
Štai įdomus būdas tuos saldžius, sultingus persikus, brandintus ant prekystalio, paversti kažkuo ypatingu: persikų limonadas! Mums patinka gaminti visus klasikinius persikų receptus, tokius kaip persikų traškučiai, persikų trinkelės ir šviežių persikų pyragas. Bet šis naminio limonado sukimas yra būdu lengviau ir taip pat malonu!
Saldus, sultingas persikų skonis puikiai susilieja su švelniomis citrinomis, todėl klasikinis gėrimas bus smagus! Dar geriau, kad jį taip paprasta išplakti per kelias minutes (nereikia virti persikų į sirupą). Mūsų draugams ir šeimai tai patiko, ir tai puikus priešpiečių gėrimas arba vasaros gėrimas terasoje. Jis taip pat puikiai tinka limonado kioskams – kitą dieną mūsų sūnus Larsonas pardavė daug jo ir visiems patiko unikalus skonis!
Ingredientai persikų limonade
Puikus persikų limonado dalykas yra tai, kad jam reikia tik kelių kokybiškų ingredientų – nieko nuostabaus! Taip pat galite tiesiog suplakti trintuve: prieš gaminant persikų nereikia virti. Štai ko jums reikės:
- Citrinos: Gaminant naminį limonadą svarbiausia yra šviežios citrinos! Nekeiskite sulčių buteliuose.
- Persikai: Čia naudokite šviežius prinokusius, sezoninius persikus (odeles galite palikti).
- Granuliuotas cukrus: Granuliuotas cukrus suteikia saldaus skonio! Galite pakeisti natūraliais saldikliais, tokiais kaip medus ar klevų sirupas, tačiau jų skonis ir spalva bus šiek tiek kitokia (jei tai darote, taip pat praleiskite ½ puodelio vandens).
Geriausias būdas sultis iš citrinų
Rekomenduojame greitai išspausti citrinų sultis? A paspauskite sulčiaspaudę! Iš jo išsiskiria daugiausiai sulčių ir pirštai nepavargtų spausti.
Persikų limonado patarimai
Šį persikų limonadą taip paprasta surinkti! Štai keletas pastabų apie procesą:
- Nukoškite smulkiu tinkleliu sieteliu. Šis žingsnis yra labai svarbus: pašalinamos persikų žievelės ir gaunamas lygus limonadas (kitaip nuosėdos plauks į viršų).
- Patiekdami įdėkite ledo ir garnyrų. Dėl to limonadas ąsotyje nesumirksta. Į stiklinę dėkite leduką ir garnyrus: mėgstame puošti keliais persiko griežinėliais, baziliku ar mėtomis ir spalvingais šiaudeliais.
Šio recepto variantai
Mums labiausiai patinka šis persikų limonadas, kaip parašyta žemiau esančiame recepte, bet kai jį pagaminsite, galbūt norėsite išbandyti šiuos variantus:
Daugiau limonado receptų
Kaip du gėrimų ekspertai, ištobulinome naminį limonadą ir pagaminome beveik visus jo variantus. Kai kurie iš mūsų mėgstamiausių yra agurkų limonadas, mėlynių limonadas, mėtų limonadas, braškių limonadas, aviečių limonadas arba arbūzų limonadas.
Dietos užrašai
Šis persikų limonado receptas yra vegetariškas, veganiškas, augalinis, be pieno ir glitimo.
Dažnai užduodami klausimai
Taip, galite naudoti šaldytus arba konservuotus persikus. Prieš maišydami šaldytus persikus būtinai visiškai atšildykite: gali tekti naudoti šiek tiek cukraus, kad išryškintumėte saldumą. Konservuotų persikų atveju gali tekti sumažinti cukraus kiekį, jei į juos pridėta cukraus.
absoliučiai! Paragaukite limonado ir pridėkite daugiau cukraus, jei norite saldesnio. Jei norite, taip pat galite naudoti cukraus pakaitalą (žr. pastabas aukščiau).
Jei neturite trintuvo, jis veikia ir su virtuvės kombainu. Arba galite smulkiai pjaustyti persikus ir sumaišyti juos maišytuvu arba šaukšto nugarėlėmis, kad išsiskirtų sultys. Nukoškite mišinį prieš sumaišydami su citrinos sultimis ir saldikliu.
Spausdinti
Aprašymas
Šis lengvas persikų limonadas yra smagus, unikalus gėrimas, kuris patiks visiems! Paprastame recepte šviežių persikų saldumas sujungiamas su citrinomis ir gaunamas skanus ir gaivus gėrimas. Mūsų draugai ir šeimos nariai jį dievina (ir puikiai tinka limonado kioskuose!).
- 1 puodelis šviežiai spaustų citrinų sulčių (apie 4 į 6 didelės citrinos)
- 2 puodeliai pjaustyti persikai (2 vidutinio dydžio persikai; ant odos)
- 1 puodelis granuliuoto cukraus
- 5 puodeliai vanduo, padalintas
- Papuošimui: jei norite, citrinos skiltelės ir šviežių persikų griežinėliai
- Išspauskite citrinų sultis.
- Suberkite pjaustytus persikus (ant odos), cukraus ir 2 puodelius šilto vandens į trintuvą ir sumaišykite iki vientisos masės. Per ploną tinklelį sietelį perkoškite į didelį ąsotį, mentele išstumdami visą skystį.
- Į ąsotį įpilkite 3 puodelius šalto vandens ir šviežiai spaustų citrinų sulčių.
- Supilstykite į ledu užpildytas stiklines. Papuoškite citrinos griežinėliais ir šviežiais persikais. Laikyti šaldytuve uždengtame stiklainyje 3–4 dienas.
Pastabos
Jei norite, papuoškite šviežiu baziliku arba mėtomis.
- Kategorija: Gerti
- Metodas: Jokio virėjo
- Virtuvė: Gerti
- Dieta: Veganas