Four K Kakao Farm Gumaca, Quezon: Premier kakavos paskirties vieta
Four K Kakao Farm Gumaca mieste, Quezone, išskyrė nišą provincijos žemės ūkio kraštovaizdyje, naudodamas novatoriškus kakavos auginimo ir šokolado gamybos būdus. Barangay Villa Principe įsikūrusiame ūkyje auginama aukštos kokybės kakava ir ji paverčiama nuostabiais šokolado gaminiais. Žemės ūkio departamento dotacija kakavos perdirbimo įmonei, kurios vertė – 1,5 mln. P., gerokai sustiprino šią pertvarką.
„Four K Kakao Farm“ pastaraisiais metais sulaukė tolesnio pripažinimo dėl savo patobulintos „Nutribun“ gamybos priemonės. Šis objektas, atidarytas gerb. Angelita „Helen“ DL Tan ir kurioje dalyvavo DOST sekretorius Fortunato T. de la Peña, žymi reikšmingą etapą vietos bendruomenei. Patobulinta „Nutribun“ gamyba bus naudinga daugeliui Gumakos mieste, Kezono valstijoje, suteikdama tiek mitybos paramą, tiek ekonomines galimybes vietos ūkininkams..
Pati Kezono provincija tampa svarbiu kakavos centru Luzone, kurios priešakyje yra tokios iniciatyvos kaip „Four K Kakao Farm“. Įvairių ūkio produktų asortimentą sudaro šokoladiniai „Tangerine“ gaminiai, žinomi dėl savo unikalaus skonio ir kokybės. Šios pastangos keičia vietos žemės ūkio sceną, todėl „Four K Kakao Farm“ tampa pagrindiniu regiono vystymosi veikėju.
Vieta
Įmonės Four K Kakao Farm veiklos vieta: Brgy. Vila Principe, Gumaca, Quezon. Ši vietovė yra Calabarzon regiono dalis, kuri tampa vis svarbesnė kakavos auginimui. Ūkyje įrengtas kakavos perdirbimo įrenginys ir įranga, kurios vertė siekia 1,5 mln. PHP, teikiama pagal Žemės ūkio departamento regioninės vertingų augalų auginimo programą.
Ūkyje taip pat yra šokolado gamybos įmonė, kuri padidina galimybes gaminti aukštos kokybės šokolado gaminius. Ši sąranka padeda padidinti vietos ūkininkų ir darbuotojų pragyvenimo galimybes, suteikiant jiems reikiamų įrankių ir mokymų.
Kakao integruota plėtra pragyvenimui ir transformacijai (KIDLAT)
KIDLAT yra iniciatyva, kuria siekiama pagerinti kakavos auginimo patirtį „Four K Kakao Farm“. Ši programa orientuota į ūkininkų pragyvenimo gerinimą, suteikiant jiems praktinių įgūdžių ir žinių apie kakavos auginimą ir šokolado gamybą.
Iniciatyva KIDLAT apima mokymus ūkininkams, aukštos kokybės kakavos sodinukų platinimą ir paramą siekiant geresnių jų produktų rinkų. Be to, ūkis gavo įrangą, kuri pagerino gamybos efektyvumą, kad ūkininkai galėtų lengviau perdirbti kakavą į rinkai paruoštus produktus.
Integruodama šią plėtros programą, „Four K Kakao Farm“ ne tik padidina produktyvumą, bet ir užtikrina tvarų augimą bei geresnę kakavos augintojų bendruomenės Gumaca, Quezon mieste, gyvenimo kokybę.
Produktai ir pasiūlymai
Šokolado veislės
Four K Kakao Farm gamina daugybę šokolado rūšių, ypač Šokoladas mandarinųkuris sulaukė regioninio pripažinimo. Jie siūlo tamsaus šokoladožinomas dėl turtingo kakavos skonio, ir pieniškas šokoladaskuri suteikia kreminės tekstūros. Tiems, kurie nori kažko tarpo, tamsus pieniškas šokoladas sujungia geriausius iš abiejų pasaulių. Išskirtinis produktas yra jų juodojo šokolado be cukraus galimybė, skirta sveikai besirūpinantiems vartotojams.
Specialūs produktai
Be tradicinių šokoladinių batonėlių, „Four K Kakao Farm“ siūlo unikalius specialius gaminius. Vienas mėgstamiausių yra panutsavietinis delikatesas, kuriame šokoladas derinamas su žemės riešutais. Jų Uolinis kelias Panutsa pagerina šį skanėstą su zefyrais ir riešutais. Kitas specialus elementas yra menantainedideli šokolado diskeliai su vaisiais ir riešutais. Jie taip pat gamina Mocha Tableapuikiai tinka karštiems šokoladiniams gėrimams ar kepiniams.
Inovatyvūs kūriniai
Galiausiai „Four K Kakao Farm“ nuolat ieško naujų būdų, kaip mėgautis šokoladu. Jie pristatė šokolado šaukštassmagus ir praktiškas būdas maišyti ir pagardinti gėrimus. Kitos naujovės apima šokolado gaminius, prisotintus tokiais skoniais kaip žalias mangas ir jūros druskasiūlantis nuotykių kupinus ir nepakartojamus skonio potyrius.
Kakavos auginimas ir perdirbimas
Kakavos auginimo būdai
Ūkyje naudojami keli pažangūs kakavos auginimo būdai. Jie turi a technologijų demonstracinis ūkis kur išbandomi ir optimizuojami įvairūs metodai. Ši sritis parodo vietiniams ūkininkams, kaip efektyviai auginti aukštos kokybės kakavą.
Vienas pastebimas aspektas yra jų pumpurų medinis sodaskuriame saugomos sertifikuotos ir pažymėtos UF18 ir BR25 kakavos veislės. Šios veislės yra žinomos dėl didelio derlingumo ir atsparumo ligoms. Ūkininkai gali išmokti efektyviai skiepyti ir dauginti šiuos kakavos augalus.
Be to, tarpinis apkarpymas su kitais augalais, pavyzdžiui, bananais. Tai padeda optimizuoti žemės naudojimą ir suteikia šešėlį, kuris yra naudingas jauniems kakavos augalams. Laistymas ir tręšimas kruopščiai valdomi, kad dirvožemis išliktų derlingas, o augalai išliktų sveiki.
Apdorojimo įrenginiai
Four K Kakao Farm turi modernų kakavos perdirbimo įrenginys suteikė Žemės ūkio departamentas. Šioje įmonėje yra įvairių tipų šokolado gamybai būtinos įrangos.
Ūkio kakavos perdirbimo įranga 1,5 mln. PLN leidžia jiems gaminti savo šokolado prekės ženklą „Tangerine“. Tai apima kakavos pupelių fermentavimo, džiovinimo, skrudinimo ir malimo mašinas.
Apdorojimo vieta taip pat atlieka keletą funkcijų. Be kakavos, ūkyje yra a kokoso perdirbimo įmonė ir a bananų audinių kultūros laboratorija. Šie įrenginiai padeda įvairinti jų žemės ūkio praktiką ir pagerinti bendrą produktyvumą.
Naudodamas moderniausią įrangą, ūkis užtikrina aukštos kokybės gamybos standartus, būtinus šokolado gaminių kokybei ir konsistencijai išlaikyti. Jų požiūris pabrėžia šiuolaikinių technologijų integravimo į tradicinę ūkininkavimo praktiką svarbą siekiant geresnių rezultatų.
Ekonominis ir socialinis poveikis
Parama vietos ūkininkams
Ūkis vaidina labai svarbų vaidmenį didinant ūkininkų pragyvenimą Quezon provincijoje. Ūkis, tiekdamas kakavos pupeles tiesiai iš vietinių ūkininkų, įskaitant Kakao integruotą pragyvenimui ir transformacijai skirtą plėtrą (KIDLAT), užtikrina, kad ūkininkai už savo produkciją gautų sąžiningas kainas. Šis tiesioginio tiekimo modelis pašalina tarpininkus, todėl ūkininkai gauna geresnę grąžą.
Ūkio bendradarbiavimas su Žemės ūkio departamentu šią paramą dar labiau sustiprino. Departamentas suteikė ūkiui kakavos perdirbimo įrenginį, kurio vertė – 1,5 mln. P., kad ūkininkai galėtų perdirbti kakavą vietoje. Ši priemonė padeda ūkininkams padidinti savo produktų vertę ir padidinti pajamas. Be to, „Enhanced Nutribun“ gamyba ūkyje sukūrė naujų užimtumo galimybių ir padidino bendrą ekonominį regiono stabilumą.
Vyriausybės bendradarbiavimas
Ūkio iniciatyvos yra glaudžiai susijusios su vyriausybės pastangomis. Žemės ūkio departamentas, vadovaujamas žemės ūkio sekretoriaus Williamo Daro, atliko pagrindinį vaidmenį vykdant šiuos pokyčius. Kakavos perdirbimo gamyklą Gumacoje atidarė pagrindiniai vyriausybės veikėjai, įskaitant Kezono ketvirtosios apygardos atstovę Angeliną „Dra. Helen“ Tan.
Šis bendradarbiavimas apima Mokslo ir technologijų departamentą (DOST), kuris pradėjo „Four K Kakao Farm“ patobulintą „Nutribun“ gamybos įrenginį. Šiuo projektu remiama vyriausybės misija kovoti su badu ir skurdu, suteikiant bendruomenei pragyvenimo šaltinį ir maitinimą. Vyriausybės investicijos į „Four K Kakao Farm“ pabrėžia jos įsipareigojimą vietos žemės ūkiui ir bendruomenės gerovei.
Regioninis buvimas Quezon provincijoje
Kezono provincija tampa svarbia kakavos auginimo vieta Filipinuose. Pagrindinėse srityse, tokiose kaip Gumaca, Atimonan ir Caluag, auga kakavos gamyba, o tai padeda skatinti vietos ekonomiką ir kurti darbo vietas. Four K Kakao ferma Gumaca mieste yra pagrindinė šios plėtros dalis.
Plėtra Kalabarzone
Kakavos auginimo augimas Kezono provincijoje yra didesnės tendencijos Kalabarzono regione dalis. Gumacoje „Four K Kakao Farm“ gavo didelę paramą, įskaitant kakavos perdirbimo įmonę, kurios vertė siekia 1,5 mln. PLN, kuri padeda vietinei šokolado gamybai.
Netoliese esančios vietovės, tokios kaip Atimonan ir Caluag, taip pat yra šios plėtros dalis. Dedamos pastangos padidinti kakavos auginimą Plaridel, Lopez ir Perez, kad būtų patenkinta didėjanti paklausa. „Calauag“ išvydo naujus vietinių gamintojų šokolado gaminius, o tai rodo augantį susidomėjimą vertingais augalais.
Gvinajanganas ir Tagkawayanas buvo nustatytos kaip galimos tolesnės plėtros sritys. Regionine didelės vertės pasėlių plėtros programa siekiama paskirstyti išteklius ir paramą šių miestų ūkininkams, todėl Kezono provincija yra pagrindinė kakavos auginimo veikėja Kalabarzone.
Dažnai užduodami klausimai
Kokie yra įėjimo mokesčiai ir kainų detalės į agroturizmo ūkį, esantį Gumaca?
Įėjimo mokesčiai skiriasi priklausomai nuo sezono ir grupės dydžio. Studentams ir senjorams gali būti taikomos nuolaidos. Patartina tiesiogiai susisiekti su ūkiu, kad gautumėte tikslesnę kainodaros informaciją.
Kaip sužinoti tikslią žemės ūkio ūkio vietą Gumacoje edukacinėms kelionėms?
Four K Kakao Farm yra adresu Brgy. Vila Principe, Gumaca Quezon. Navigacijai geriausia naudoti internetinius žemėlapius arba GPS paslaugas. Taip pat galite apsilankyti jų Facebook puslapyje, kad gautumėte nurodymus ir kitą kontaktinę informaciją.
Kokiomis valandomis dirba kakavos plantacijos Quezon provincijoje?
Ūkis paprastai dirba nuo 8 iki 17 val. darbo dienomis ir savaitgaliais. Rekomenduojama patikrinti jų oficialų „YouTube“ kanalą, ar dėl ypatingų įvykių ar švenčių nepasikeitė darbo valandos.
Ar yra kokių nors apgyvendinimo paslaugų tvariame Gumakos ūkyje?
Šiuo metu apgyvendinimo įstaigoje yra ribotas skaičius. Tačiau netoliese Gumakos miesto centre yra keletas nakvynės vietų. Patartina rezervuotis iš anksto, ypač jei planuojate apsilankyti sezono metu.
Gumaca kelionių ir kelionių paketai
Patinka, sekite ir prenumeruokite OutofTownBlog.com Facebook, TwitterInstagram ir Team out Of Town „YouTube“. daugiau Kezono provincijos turistinių vietų.
Skaityti: